Garganelli met geroosterde pompoen en geitenkaas

60 MIN
4 personen
Garganelli met geroosterde pompoen en geitenkaas

Garganelli is een geribbelde buisjespasta die je zelf maakt. Heerlijk met geroosterde pompoen, salie en verse geitenkaas erbij. Een vegetarische topper!

Ingrediënten

  • 1 flespompoen, geschild en in stukjes
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 200 g bloem
  • 50 g pijnboompitten
  • 100 g geitenkaas, verkruimeld
  • 2 eieren
  • 3 el olijfolie
  • 2 el bladpeterselie, grof gehakt
  • 8 salieblaadjes, grof gehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Leg de stukken pompoen in een ovenschaal. Voeg de salie en de knoflook toe en kruid met peper en zout. Besprenkel met twee eetlepels olijfolie en zet 40 minuten in de oven. Voeg de laatste 10 minuten ook de pijnboompitten toe. Schep regelmatig om.
  3. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en breek hierin de eieren. Voeg een snufje zout toe. Meng de eieren voorzichtig door de bloem. Werk van binnen naar buiten. Vorm een bal van het deeg. Kneed 15 minuten zodat het deeg stevig maar niet elastisch wordt. Laat dan 30 minuten rusten in de koelkast, gewikkeld in plastiekfolie.
  4. Meng ondertussen in een kommetje de peterselie met de resterende olijfolie. Kruid bij met peper en zout en zet even opzij.
  5. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1-2 mm. Snijd vervolgens in kleine vierkantjes van 4 bij 4 cm. Leg een gnocchiplankje voor je met de steel van je weg. Leg een vierkantje met een hoek naar je toe. Bevochtig de bovenste hoek licht met water zodat de garganelli straks blijft kleven. Rol de vierkantjes met behulp van een stokje overhoeks, van onder naar boven, op tot garganelli. Druk lichtjes bij het rollen voor een mooi ribbelpatroon. Laat ze even drogen. Kook de garganelli gaar in gezouten water. Schep ze eruit met een schuimspaan.
  6. Meng de pasta met het pompoenmengsel en het vocht van de ovenschaal. Verdeel over de borden. Werk af met de geitenkaas en de dressing.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 542.83 kcal
Koolhydraten 56.4 g
waarvan suikers 6.9 g
Vet 26.12 g
waarvan verzadigd 6.19 g
Proteïnen 18.67 g
Vezels 5 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin