Conchiglie met pompoen, ricotta en salie

30 MIN
4 personen
Conchiglie met pompoen, ricotta en salie

Een herfstige pastaschotel met conchiglie (dat zijn pastaschelpen), geroosterde pompoen en een heerlijk sausje op basis van ricotta en salie, afgewerkt met krokante pijnboompitten. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 400 g conchiglie
  • 1 flespompoen
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g salie
  • 4 el pijnboompitten
  • 1 potje ricotta
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil en snij de pompoen in blokjes. Pers de knoflook. Snij de blaadjes salie in fijne reepjes, hou er enkele apart.
  2. Leg de blokjes pompoen op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 25 min. in een oven van 200 °C.
  3. Kook de conchiglie beetgaar in 10 min. en giet af.
  4. Kleur de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof. Bak de blaadjes salie in olijfolie.
  5. Bak de knoflook en de reepjes salie 2 min. in boter. Voeg de ricotta toe en kruid met peper en zout.
  6. Schep de blokjes pompoen en conchiglie door de saus. Werk af met de pijnboompitten en de gebakken blaadjes salie en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 781.18 kcal
Koolhydraten 96.66 g
waarvan suikers 13.78 g
Vet 30.51 g
waarvan verzadigd 10.35 g
Proteïnen 26.23 g
Vezels 7.1 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin