Pansotti met walnotensaus

40 MIN
4 personen
Pansotti met walnotensaus

Ingrediënten

  • 20 pastavellen
  • 1 sneetje brood
  • 500 g snijbiet
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 125 g walnoten, gepeld
  • 150 g ricotta
  • 50 g parmezaan, geraspt
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 2 el melk
  • 30 g boter
  • 100 ml olijfolie
  • peper, uit de molen

BEREIDING

  1. Kook de snijbiet gaar in gezouten water. Giet af.
  2. Meng de snijbiet met de ricotta, de eieren, de parmezaan en de helft van de knoflook tot een vulling. Kruid met peper uit de molen.
  3. Leg op ieder pastavel een bergje van de vulling. Bevochtig de randjes van de pastavellen met een beetje water en vouw ze overhoeks dicht.
  4. Doe het brood en de melk in een kom en laat even weken. Voeg de walnoten toe aan het geweekte brood. Voeg de knoflook toe en plet het mengsel met een vork. Voeg straalsgewijs de olie toe zodat je een saus bekomt.
  5. Kook de pansotti in gezouten water beetgaar. Doe de pasta in een warme schaal en meng de pansotti met de saus en de boter. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1050.36 kcal
Koolhydraten 79.78 g
waarvan suikers 12.36 g
Vet 65.88 g
waarvan verzadigd 16.12 g
Proteïnen 33 g
Vezels 8.82 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin