Toscaanse bonensoep met lookbroodjes
Weer een lekker stevig wintersoepje van onze Italiaanse vrienden: Toscaanse bonensoep. Voedzaam, bomvol groenten en smaakvol. Soms moet het niet meer dan dat zijn. Of toch? De parmezaanschilfers en krokante lookbroodjes maken deze eenvoudige maaltijd af! Zin in? Deze topper kan je bestellen bij de 15gram Foodbox van 24-30 november.
Minestrone met orzo en spek
Minestrone is een heerlijke Italiaanse maaltijdsoep. Wij bedachten een lekker vullende versie met orzo pasta (die de Italianen trouwens 'risoni' noemen), een goede portie groenten en spek. Verrassend en hartverwarmend op een koude dag. Smakelijk! Bekijk recept
Gebakken gnocchi met paddenstoelen, basilicum en parmezaan
Tover de herfst op je bord in een kwartiertje! Een heerlijk gemakkelijk vegetarisch gerechtje bomvol smaak. Met krokant gebakken gnocchi, oesterzwammen, champignons, crunchy pijnboompitjes en afgewerkt met basilicum en parmezaan. Genieten... Bekijk recept
Risotto met radicchio en gorgonzola
Een heerlijke kom dampende risotto kan zo'n deugd doen, zeker als het koud is! Vandaar deze winterse versie met radicchio en gorgonzola. Bekijk recept
Ravioli met pompoensaus en salie
Deze ravioli vul je met mozzarella, en serveer je met een zalig zacht pompoensausje en salieblaadjes. Een vegetarisch toppertje! Bekijk recept
Osso bucco
Osso bucco is een echte klassieker uit Milaan met kalfsschenkel. Het wordt vaak geserveerd met risotto met saffraan. Echt winters comfort food! Bekijk recept
Worstjes met polenta
Een klassieke combinatie uit het Italiaanse Piemonte: worstjes met polenta, oftewel maïsmeel. Een heerlijke vullende maaltijd voor op koude dagen! Bekijk recept
Konijn op Italiaanse wijze
Het lekkerste stukje van konijn, de filet wordt omwikkeld met plakjes parmaham. Daarbij komt tagliatelle met champignons. Een Italiaanse topper! Bekijk recept
Lasagne
Uiteraard mocht deze klassieke lasagne niet ontbreken in dit lijstje. Dit smaakt zowel goed in de zomer als de winter! Bekijk recept
Taart van polenta en appel
Een originele taart met appeltjes en polenta, Italiaans maïsmeel. De polenta geeft een verrassende crunch aan de taart. Bekijk recept