Pasta met paprika's

50 MIN
4 personen
Pasta met paprika's

Ingrediënten

  • 400 g pasta
  • 4 paprika's, in reepjes
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 500 g tomatenpuree
  • 2 el lichte room
  • 1 dl groentebouillon
  • 100 g roquefort
  • 2 el olijfolie
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de grill voor op 180° C.
  2. Fruit de sjalotten glazig in 1 eetlepel olijfolie. Schenk er de tomatenpuree bij. Laat 10 minuten onafgedekt sudderen tegen de kook aan.
  3. Stoof de paprika aan in 1 eetlepel olijfolie. Kruid met Provençaalse kruiden en peper. Laat 5 minuten afgedekt stoven.
  4. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet ze af en doe ze in een diepe ovenschaal.
  5. Voeg de paprika's bij de pasta.
  6. Doe de groentebouillon en de room bij de tomatensaus. Roer glad. Laat 1 minuten stevig doorkoken. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
  7. Giet de hete saus over de pasta en de groenten. Beleg met stukjes kaas. Zet 3 minuten onder de hete grill.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 624.95 kcal
Koolhydraten 81.38 g
waarvan suikers 10.22 g
Vet 21.86 g
waarvan verzadigd 8.58 g
Proteïnen 22.12 g
Vezels 8.19 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin