Ramen met shiitakes, gember en kool

30 MIN
4 personen
Ramen met shiitakes, gember en kool

Deze heerlijke Japans geïnspireerde ramensoep met gember, kool en shiitake champignons is lekker licht, vegetarisch en gezond.

Ingrediënten

  • 500 g noedels
  • 200 g shiitake paddestoelen, in reepjes
  • 200 g Chinese kool, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • 1 cm gember, geraspt
  • 4 eieren
  • 1 l groentebouillon
  • 4 el misopasta
  • 2 el sesamolie
  • 2 el sesamzaad

BEREIDING

  1. Verhit een eetlepel sesamolie in een pot en stoof de knoflook aan. Voeg de misopasta toe en laat even opwarmen.
  2. Voeg de Chinese kool, de shiitakes, de helft van de lente-uitjes en de gember toe samen met de bouillon. Laat het geheel 10 minuten trekken. Voeg de laatste 6 minuten de noedels toe.
  3. Giet de hete soep over de noedels. Voeg een eitje per soepkom toe, die je meteen in de hete soep laat glijden. Werk de kommen af met sesamolie, sesamzaadjes en de rest van de lente-uitjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 700.16 kcal
Koolhydraten 96.54 g
waarvan suikers 1.67 g
Vet 20.02 g
waarvan verzadigd 3.99 g
Proteïnen 31.31 g
Vezels 4.52 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin