Ramen met shiitake en tofu

30 MIN
4 personen
Ramen met shiitake en tofu

Ramen is een Japanse noedelsoep met miso. Ideaal als lunch. Hier in een vegetarische versie met shiitake, een zachtgekookt eitjes en tofu. Heerlijk!

Ingrediënten

  • 300 g ramen noedels
  • 200 g tofu, in blokjes
  • 200 g shiitake paddenstoelen, in reepjes
  • ½ Chinese kool, in fijne reepjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 4 lente-uitjes, in ringetjes
  • 2 cm gember, geraspt
  • 4 eieren, half hardgekookt
  • 1 l groentebouillon
  • 4 el misopasta
  • 3 kl sesamolie
  • 2 el sesamzaad

BEREIDING

  1. Verhit 2 koffielepels sesamolie in een pot en stoof de knoflook aan. Voeg de misopasta toe en laat even opwarmen.
  2. Voeg de Chinese kool, de shiitakes, de tofu, de helft van de lente-uitjes en de gember toe samen met de bouillon. Laat het geheel 10 minuten pruttelen. Voeg de laatste 6 minuten de noedels toe.
  3. Doe de soep en de noedels in kommetjes. Halveer de eitjes en voeg per kommetje twee helften toe. Werk de kommen af met enkele druppels sesamolie, sesamzaadjes en de rest van de lente-uitjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 549.77 kcal
Koolhydraten 67.75 g
waarvan suikers 2.22 g
Vet 18.63 g
waarvan verzadigd 3.97 g
Proteïnen 23.44 g
Vezels 9.25 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin