Eiernoedels met scampi's en spinazie

15 MIN
2 personen
Eiernoedels met scampi's en spinazie

Een Oosterse 'spaghetti' met spinazie, gember, knoflook en gebakken scampi's, op smaak gebracht met sojasaus en met sesamzaadjes als afwerking. Het is eens iets anders en toch vooral ook heel lekker. Proef het vooral zelf!

Ingrediënten

  • 150 g eiernoedels
  • 200 g spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g gember
  • 2 lente-uitjes
  • 2 el sesamzaad
  • 2 el sojasaus
  • 16 scampi's
  • 2 el plantaardige olie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: Breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot en een pan klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de eiernoedels en een snuf zout toe. Kook 2 minuten. Voeg dan de spinazie toe en laat nog 1 minuut koken. Giet af en laat uitlekken.
  3. Pers de knoflook en schil en rasp de gember. Snij de lente-ui in ringen. Meng de helft van de olie met de helft van de knoflook, de gember, de sesamzaadjes en de sojasaus. Roer goed door en meng door de spinazie met de noedels.
  4. Verhit de rest van de olie in een pan. Kruid de scampi's met peper en zout. Bak de scampi's samen met de rest van de knoflook mooi roze. Serveer de scampi's bovenop de noedels. Werk af met de lente-ui.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 650.6 kcal
Koolhydraten 65 g
waarvan suikers 5.33 g
Vet 25.48 g
waarvan verzadigd 3.6 g
Proteïnen 39.85 g
Vezels 3.56 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin