Japanse ramensoep

80 MIN
4 personen
Japanse ramensoep

Voor de lekkerste Japanse ramensoep maak je de bouillon zelf. Het vraagt wat tijd en werk, maar het resultaat is een heerlijke hartverwarmende maaltijdsoep.

Ingrediënten

    Voor de groentebouillon

  • 2 wortelen, in stukken
  • 3 stengels bleekselderij, in stukken
  • 2 prei, in stukken
  • 1 ui, in stukken
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 1½ l water
  • 1 kruidnagel
  • 1 takje tijm
  • 1 bussel peterselie
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 takje rozemarijn
  • 8 peperbollen
  • zout
  • Smaakmakers bouillon

  • 2 wortelen, in stukken
  • ¼ paksoi
  • 4 kolfjes babymaïs
  • 1 ui, in stukken
  • 3 teentjes knoflook, gepeld en geplet
  • 5 cm gember, geplet
  • 1 l groentebouillon
  • 2 el teriyakisaus
  • 1 kl arachideolie
  • 20 g misopoeder
  • 5 g Chinese 5-kruiden poeder
  • De toppings

  • 300 g noedels, ramen
  • 80 g taugé
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • ½ rode peper, in fijne plakjes
  • 2 el noten, fijngehakt, gezouten
  • 2 eieren, hardgekookt
  • 1 handvol koriander, grof gehakt
  • De kip

  • 2 kippenborsten
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 2 el sojasaus
  • 1 el vissaus
  • 1 el sesamolie

BEREIDING

    Groentebouillon

  1. Doe water in een grote pot en breng aan de kook op een matig vuur.
  2. Doe de groenten met alle kruiden in het water. Zet het deksel op de pot en laat alles voor een uurtje sudderen.
  3. Schuim de bouillon af en giet het mengsel door een zeef. Gooi de groenten en de kruiden weg.
  4. De kip

  5. Leg de kippenborsten in een diepe kom.
  6. Voeg de look, de sesamolie, de soja-, en de vissaus toe.
  7. Masseer zachtjes in en laat gedurende 30 minuten marineren in de koelkast.
  8. Smaakmakers bouillon

  9. Stoof de ui, de wortelen, de knoflook en de gember glazig in de arachideolie. Blus met de groentebouillon en breng aan de kook.
  10. Voeg de misopoeder toe.
  11. Neem 1 soeplepel uit de bouillon en doe die in een kommetje. Voeg hierbij de teriyakisaus en de Chinese 5-kruidenpoeder. Roer en meng opnieuw door de bouillon.
  12. Laat de bouillon een halfuur verder koken op een matig vuur.
  13. Zeef de bouillon en druk de groenten goed plat tijdens het zeven.
  14. Breng opnieuw aan de kook en doe er de paksoi bij. Voeg na 5 minuten de babymaïs toe en laat even doorwarmen. Haal de groenten weer uit de bouillon en zet opzij.
  15. Houd de bouillon warm.
  16. De toppings en afwerking

  17. Kook de noedels gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  18. Haal de kip uit de ijskast en bak ze krokant in 8 minuten. Deze krijgt een mooi gekarameliseerd korstje.
  19. Snijd de kip in reepjes.
  20. Pel de hardgekookte eieren en snijd ze door midden.
  21. Leg de noedels samen met de kip over de kommen. Voeg enkele soeplepels hete bouillon toe. Voeg dan de paksoi, de taugé en de babymais toe, gevolgd door de lente-uitjes, de koriander, de rode peper en de noten.
  22. Werk af met de eieren en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 722.79 kcal
Koolhydraten 90.92 g
waarvan suikers 19.7 g
Vet 17.21 g
waarvan verzadigd 3.06 g
Proteïnen 45.25 g
Vezels 13.51 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin