Penne met groene asperges, zalm en broccolipesto

25 MIN
4 personen
Penne met groene asperges, zalm en broccolipesto

Ingrediënten

  • 300 g zalmfilet, in blokjes
  • 500 g penne
  • 1 broccoli, in roosjes
  • 1 bussel groene asperge, in stukken
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 4 el pijnboompitten, geroosterd
  • 50 g parmezaanschilfers
  • 5 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Blancheer de broccoliroosjes gedurende 3 minuten en schrik ze dan onder koud water. Laat uitlekken. Houd enkele roosjes apart voor de afwerking.
  2. Doe de broccoli samen met de olijfolie, de knoflook, de pijnboompitten en de parmezaan in de blender. Kruid met peper en zout. Mix fijn tot een pesto.
  3. Kook ondertussen de pasta zoals aangegeven op de verpakking in gezouten water.
  4. Grill de zalm en de asperges in een hete grillpan. Kruid met peper en zout.
  5. Meng de pesto door de penne. Voeg de zalm en asperges toe en werk af met de broccoliroosjes en parmezaan.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 964.65 kcal
Koolhydraten 89.7 g
waarvan suikers 7.42 g
Vet 46.01 g
waarvan verzadigd 9.47 g
Proteïnen 44.7 g
Vezels 7.98 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin