Pastasalade met gegrilde kip, peer en blauwe kaas

20 MIN
4 personen
Pastasalade met gegrilde kip, peer en blauwe kaas

Gegrilde kip, peer en blauwe kaas is werkelijk een heerlijke combinatie! We maken er een zalige winterse pastasalade mee. Lekker vullend!

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet, haasjes
  • 400 g penne
  • 50 g rucola
  • 2 peren
  • 2 lente-uitjes
  • 100 g blauwe kaas, roquefort
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 el olijfolie
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el kipkruiden
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de penne beetgaar en spoel met koud water.
  2. Bestrijk de kippenhaasjes met olijfolie en kruid met kipkruiden. Grill de kipfilets gaar in een grillpan en snij ze dan in reepjes.
  3. Was de peren en snij in plakjes. Snij de blauwe kaas in blokjes. Snij de lente-ui in ringetjes.
  4. Meng de pasta met de extra vierge olijfolie, wittewijnazijn en peper en zout. Schep er de peren, blauwe kaas, gegrilde kip, lente-ui en rucola door en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 731.02 kcal
Koolhydraten 84.23 g
waarvan suikers 18.82 g
Vet 21.41 g
waarvan verzadigd 4.11 g
Proteïnen 46.07 g
Vezels 8.09 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin