Creamy eenpotspasta met spek en asperges

25 MIN
4 personen
Creamy eenpotspasta met spek en asperges

Eenpotspasta is lekker creamy doordat alles in 1 pot wordt klaargemaakt. Super makkelijk met een minimum aan afwas! Heerlijk in de lente met spek en asperges.

Ingrediënten

  • 200 g spek, in reepjes
  • 400 g penne
  • 500 g groene asperges
  • 250 g mascarpone
  • 80 g parmezaan, geraspt
  • 800 ml water
  • ½ bosje bieslook, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Bak in een grote pot de spekreepjes krokant op een middelhoog vuur.
  2. Snijd ondertussen het onderste harde stukje van de asperges weg. Snijd de stengels zelf in 3 gelijke delen.
  3. Haal de pot van het vuur en voeg de pasta en het water toe. Breng aan de kook en doe er de asperges bij.
  4. Kook al roerend tot de pasta gaar is en het water bijna verdampt is.
  5. Haal van het vuur en meng de mascarpone, de parmezaan, de bieslook, peper en zout door de pasta.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1165.96 kcal
Koolhydraten 72.5 g
waarvan suikers 8.19 g
Vet 85.1 g
waarvan verzadigd 41.17 g
Proteïnen 27.34 g
Vezels 5.57 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin