Breng de visbouillon samen met de peperkorrels aan de kook. Pocheer hierin zeer kort de zalmfilets (ze hoeven nog niet gaar te zijn). Schep ze uit de bouillon en laat afkoelen. Snijd de vis in stukken. Zeef de bouillon en bewaar voor later.
Stoom de asperges gedurende 3 minuten tot ze net niet gaar zijn. Snijd ze in stukken en bewaar de aspergepunten.
Laat de boter smelten in een pannetje en doe er de bloem bij. Laat al roerend opdrogen. Schenk er de melk en de gezeefde visbouillon bij. Breng aan de kook en laat de saus al roerend binden. Haal van het vuur en roer er de dille en de room door. Kruid met peper en zout. Roer er voorzichtig de stukjes asperges en zalm door.
Leg een laag lasagnevellen in een grote ovenschaal. Schep hierop wat van het zalm-aspergemengsel. Herhaal dit nog 2 keer en eindig met een laag lasagne. Leg hierop de aspergepunten.
Werk de ovenschaal af met de geraspte kaas en zet 35 minuten in de oven.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.