Penne al forno met gehaktballetjes en mozzarella

40 MIN
2 personen
Penne al forno met gehaktballetjes en mozzarella

Deze hartverwarmende ovenschotel scoort heel hoog op onze comfortfood-schaal! Met penne, smaakvolle gehaktballetjes, kerstomaatjes en tomatensaus.

Ingrediënten

  • 200 g penne
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 200 g kerstomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 10 g basilicum
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de grill van de oven voor.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de penne beetgaar in 10-12 minuten.
  3. Meng in een grote kom het gehakt, de Italiaanse kruiden, peper en zout. Meng goed. Rol er met vochtige handen gehaktballetjes van, ongeveer 5 balletjes per persoon.
  4. Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan. Bak de gehaktballetjes rondom aan gedurende 3-4 minuten. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  5. Snij de ui fijn en pers de knoflook.
  6. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en stoof de ui en de knoflook aan gedurende 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat 3 minuten pruttelen. Voeg dan de gehaktballetjes en kerstomaatjes toe. Zet een deksel op de pan en laat 8 minuten garen op een zacht vuur. Snij ondertussen de mozzarella in plakjes.
  7. Giet de pasta af en doe in een diepe ovenschaal. Schep er de gehaktballetjes en de saus bij. Schep voorzichtig om.
  8. Beleg met plakjes mozzarella. Zet enkele minuten onder de hete grill tot de mozzarella gesmolten is. Pluk de blaadjes basilicum, leg ze op elkaar, rol op en snij in fijne reepjes. Werk de ovenschotel af met de basilicum en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1008.98 kcal
Koolhydraten 88.48 g
waarvan suikers 12.13 g
Vet 47.71 g
waarvan verzadigd 17.47 g
Proteïnen 53.84 g
Vezels 8.32 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin