Italiaanse gehaktballetjes uit de oven met spirelli

30 MIN
2 personen
Italiaanse gehaktballetjes uit de oven met spirelli

'Polpette al sugo', oftewel balletjes in tomatensaus in een heerlijke Italiaanse versie! De balletjes worden op smaak gebracht met rucola, parmezaan en Italiaanse kruiden en gaan dan samen met de tomatensaus de oven in. Ondertussen maak je spirelli klaar, die je ook nog afwerkt met wat extra rucola.

Ingrediënten

  • ½ ui
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g rucola
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 el paneermeel
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 30 g parmezaan
  • 125 g kerstomaten
  • 500 ml tomatenpassata
  • 200 g spirelli
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Hak de helft van de rucola fijn.
  3. Doe het gemengd gehakt, samen met het paneermeel, de fijngesneden ui, knoflook, fijngehakte rucola, Italiaanse kruiden, parmezaan, peper en zout in een mengkom. Meng met vochtige handen en vorm er gehaktballetjes van.
  4. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en bak de gehaktballetjes 5 minuten rondom op hoog vuur. Halveer ondertussen de kerstomaten. Bestrijk een ovenschaal met de rest van de olijfolie en schik hierin de gehaktballetjes. Overgiet met de passata en leg er de gehalveerde kerstomaatjes bij. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spirelli beetgaar in 6-7 minuten. Giet de pasta af.
  6. Meng vlak voor het serveren de rest van de rucola, de extra vierge olijfolie, peper en zout door de spirelli. Serveer met de gehaktballetjes uit de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1033.37 kcal
Koolhydraten 96.54 g
waarvan suikers 11.26 g
Vet 48.52 g
waarvan verzadigd 13.96 g
Proteïnen 50.25 g
Vezels 8.63 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin