Penne met worstjes en rozemarijn in tomatensaus

25 MIN
2 personen
Penne met worstjes en rozemarijn in tomatensaus

Het vlees in chipolataworsten is heerlijk kruidig en dus ideaal om ook in een pastagerecht te gebruiken! We maken een zalige tomatensaus met gebakken worstjes en rozemarijn. Hier zal het hele gezin van smullen!

Ingrediënten

  • 2 chipolataworsten
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g penne
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Knijp stukjes chipolata uit de worst. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak grof. Verhit olijfolie in een grote pan en bak de stukjes chipolata samen met de rozemarijn.
  2. Snij ondertussen de ui en rode paprika fijn en pers de knoflook.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de penne beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af.
  4. Schep de chipolata uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie. Bak de ui, paprika en knoflook in het vet van de worst. Voeg de tomaten in blik toe. Breng de saus aan de kook en laat 5 minuten pruttelen. Voeg de chipolata terug toe en laat nog 5 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout.
  5. Serveer de penne met de tomatensaus met worstjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 805.65 kcal
Koolhydraten 88.93 g
waarvan suikers 14.8 g
Vet 28.78 g
waarvan verzadigd 8.64 g
Proteïnen 37.36 g
Vezels 10.08 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin