Laagjesschotel met pasta en gehakt

30 MIN
2 personen
Laagjesschotel met pasta en gehakt

Een heerlijke hartverwarmende ovenschotel in de Italiaanse driekleur! Krokant gebakken gehakt, een heerlijke tomatensaus met spinazie en penne, afgewerkt met mozzarella en eventjes gegratineerd onder de grill van je oven... Dat zal smaken!

Ingrediënten

  • 200 g penne
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 150 g spinazie
  • 1 bol mozzarella
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de penne 10 minuten. Giet de pasta af.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en bak het gehakt gaar. Kruid met peper en zout.
  3. Snij ondertussen de ui fijn en pers de knoflook. Verhit de rest van de olijfolie in een kookpot of hoge pan en voeg de ui, knoflook en Italiaanse kruiden toe. Laat 3 minuten stoven en voeg dan de tomatenblokjes toe. Kruid met peper en zout en laat 5 minuten pruttelen.
  4. Verwarm de grill van de oven voor. Hou enkele blaadjes van de spinazie apart voor de afwerking, hak de rest van de spinazie grof en roer mee door de tomatensaus. Roer ook de gekookte penne door de tomatensaus en haal van het vuur.
  5. Schep het gehakt over in een ovenschaal. Schep daarbovenop de tomatensaus met de penne en spinazie. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de ovenschaal. Zet de ovenschaal 5 minuten onder de grill, tot de kaas mooi gesmolten en goudgeel is.
  6. Verdeel de rest van de blaadjes spinazie over de ovenschotel en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 991.4 kcal
Koolhydraten 84.45 g
waarvan suikers 11.35 g
Vet 47.56 g
waarvan verzadigd 17.46 g
Proteïnen 54.31 g
Vezels 8.68 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin