Volkoren penne al forno met veggie balletjes en mozzarella

30 MIN
2 personen
Volkoren penne al forno met veggie balletjes en mozzarella

Penne al forno, met een verrassende veggie twist! We maken een lekkere tomatensaus met sojaballetjes erbij, mengen die met volkoren penne en laten dat samen, met mozzarella uiteraard, gratineren in de oven. Yum!

Ingrediënten

  • 200 g volkoren penne
  • 12 sojaballetjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 bol mozzarella
  • 125 g kerstomaten
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de volkoren penne beetgaar in 8-9 minuten.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een antikleefpan en bak de sojaballetjes in 6 minuten rondom aan. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  3. Snij de ui fijn en pers de knoflook.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en stoof de ui en knoflook aan gedurende 3 minuten. Voeg de Italiaanse kruiden en de tomatenblokjes toe. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat 3 minuten pruttelen. Scheur ondertussen de mozzarella in stukken en snij de kerstomaten in kwartjes.
  5. Verwarm de grill van de oven voor.
  6. Giet de pasta af en doe in een diepe ovenschaal. Schep er de sojaballetjes, de kerstomaten en de saus bij. Schep voorzichtig om.
  7. Beleg met stukjes mozzarella. Zet 3-4 minuten onder de hete grill tot de mozzarella begint de kleuren. Serveer de ovenschotel.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 967.73 kcal
Koolhydraten 95.65 g
waarvan suikers 10.38 g
Vet 39.28 g
waarvan verzadigd 9.75 g
Proteïnen 46.71 g
Vezels 13.87 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin