Pastasalade met zongedroogde tomaat en spinazie

15 MIN
4 personen
Pastasalade met zongedroogde tomaat en spinazie

Koude pasta is de ideale basis voor een salade, zoals deze pastasalade met jonge spinazie, zongedroogde tomaatjes en pijnboompitten.

Ingrediënten

  • 500 g penne
  • 200 g spinazie, in reepjes
  • 50 g zongedroogde tomaten, in reepjes
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 kl chilipeper, ontpit en fijngesnipperd
  • 80 g pijnboompitten, geroosterd
  • 80 ml olijfolie
  • 1 el oregano, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de pasta beetgaar in gezouten water zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel onder koud water.
  2. Maak ondertussen een dressing van olijfolie, chilipepers en knoflook. Kruid met peper en zout en roer goed om.
  3. Doe de pasta in een kom en meng er de spinazie, de lente-ui, de pijnboompitten, de rode ui en de zongedroogde tomaten door. Kruid met oregano, peper en zout.
  4. Giet de dressing over de pastasalade en schep om. Serveer als bijgerecht.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 794.64 kcal
Koolhydraten 92.21 g
waarvan suikers 7.35 g
Vet 34.89 g
waarvan verzadigd 5.41 g
Proteïnen 24.74 g
Vezels 7.82 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin