Marokkaanse tomatensalade

15 MIN
4 personen
Marokkaanse tomatensalade

Deze salade wordt overal in Marokko als fris bijgerechtje geserveerd. De komijn zorgt voor de typische onderscheidende smaak.

Ingrediënten

  • 4 tomaten, in kleine blokjes
  • 2 groene paprika's
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 el olijfolie
  • 2 el koriander, fijngehakt
  • 2 el komijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd de paprika in dikke repen en besprenkel ze met olijfolie. Rooster ze in de oven en snij ze nadien in kleine blokjes.
  3. Meng in een kom de tomatenblokjes met de paprika en de ui. Doe er de knoflook en de koriander bij, roer goed om. Breng verder op smaak met komijn, peper en zout en olijfolie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 160.34 kcal
Koolhydraten 13.47 g
waarvan suikers 6.28 g
Vet 8.99 g
waarvan verzadigd 1.13 g
Proteïnen 4.56 g
Vezels 4.57 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin