Salade met gegrilde mediteraanse groenten

15 MIN
4 personen
Salade met gegrilde mediteraanse groenten

Groenten krijgen een veel vollere, rondere smaak als je ze grilt. Serveer ze in een heerlijke salade met een verse dressing. Ideaal bij een barbecue!

Ingrediënten

  • 100 g rucola
  • 2 courgettes, in schijfjes
  • 2 rode paprika's, in repen
  • 100 g spinazie
  • 200 g kerstomaten, gehalveerd
  • ½ kl dijonmosterd
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 el zonnebloemolie
  • 6 el olijfolie
  • 1 snufje suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de grill voor.
  2. Leg de courgette en paprika in een ovenschaal en besprenkel met zonnebloemolie. Kruid met peper en zout. Zet de ovenschaal onder de hete grill. Zorg dat de groenten aan beide kanten geroosterd zijn. Draai ze af en toe om. Schep nadien over in een grote mengkom en laat afkoelen.
  3. Meng ondertussen de olijfolie met de wijnazijn en de mosterd tot een dressing. Breng op smaak met suiker, peper en zout.
  4. Voeg de rucola, de kerstomaten en de spinazie toe aan de geroosterde groenten. Meng goed door elkaar. Overgiet de salade met de dressing en roer nog een laatste keer goed om.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 317.61 kcal
Koolhydraten 13.62 g
waarvan suikers 11.03 g
Vet 26.5 g
waarvan verzadigd 3.73 g
Proteïnen 5.35 g
Vezels 4.92 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin