Tagliatelle met spinazie en gegrilde aubergine

30 MIN
4 personen
Tagliatelle met spinazie en gegrilde aubergine

Een eenvoudige vegetarische pasta, met gegrilde aubergine, spinazie en frisse ricotta. Een heerlijke tagliatelle voor elke gelegenheid.

Ingrediënten

  • 500 g tagliatelle
  • 2 aubergines, in schijven
  • 200 g spinazie
  • 150 g ricotta, verkruimeld
  • 2 kl rode wijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Bestrijk de aubergineschijven met olijfolie en kruid met peper en zout. Grill ze krokant op een hete grillplaat, ongeveer 5 minuten aan elke kant. Snijd ze nadien in hapklare stukken.
  2. Kook ondertussen de tagliatelle in gezouten water zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en bewaar 120 milliliter van het kookvocht. Doe de pasta opnieuw in de pot.
  3. Voeg hierbij de aubergine, de spinazie, het wijnazijn en het bewaarde kookvocht. Roer om en kruid met peper en zout naar smaak.
  4. Verdeel de pasta over 4 borden en lepel er de ricotta over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 625.72 kcal
Koolhydraten 89.71 g
waarvan suikers 6.93 g
Vet 17.33 g
waarvan verzadigd 5.17 g
Proteïnen 23.51 g
Vezels 8.99 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin