Hachis Parmentier van kabeljauw

60 MIN
4 personen
Hachis Parmentier van kabeljauw

Hachis parmentier wordt klassiek met gehakt gemaakt, maar dit is een verrassend lichte en verfijnde versie met kabeljauw, champignons en spekjes.

Ingrediënten

  • 400 g kabeljauw, in blokjes
  • 150 g spekblokjes
  • 1 kg aardappel, geschild, bloemig kokende
  • 16 champignons, in plakjes
  • ½ teentje knoflook, geplet
  • 4 el paneermeel
  • 200 ml room
  • 100 ml melk
  • 100 ml witte wijn
  • 1 el visbouillon
  • 4 kl boter
  • 2 el platte peterselie, gehakt
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en laat opdrogen. Plet ze met een pureestamper. Warm de melk op met 2 lepels boter en wacht tot de boter gesmolten is. Schenk al roerend bij de puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  3. Bak de spekblokjes aan in de rest van de boter. Voeg er de knoflook, de champignons en de peterselie aan toe. Blus het geheel met 100 milliliter water, de wijn en de visbouillon en laat volledig inkoken. Voeg er de room aan toe en breng opnieuw aan de kook. Haal dan van het vuur.
  4. Giet de saus in een ruime, beboterde ovenschotel. Kruid de kabeljauw met peper en zout en leg ze op de saus. Bedek het geheel met de puree en overstrooi met paneermeel.
  5. Zet de schaal gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 944.17 kcal
Koolhydraten 58.95 g
waarvan suikers 3.84 g
Vet 63.21 g
waarvan verzadigd 28.42 g
Proteïnen 27.57 g
Vezels 9.21 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin