Parmentier van zalm en broccoli

35 MIN
2 personen
Parmentier van zalm en broccoli

Zalm en broccoli, het is een overheerlijke combinatie! Ditmaal maken we er een zalige ovenschotel mee: de zalm wordt eerst lichtjes gepocheerd in een lekkere home made wittewijnsaus en wordt dan bedekt met broccolipuree. Nog even de oven in voor een krokant korstje, en smullen maar!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 broccoli
  • ½ visbouillonblokje
  • 2 zalmfilet
  • 1 brikje lichte room
  • 2 el paneermeel
  • 1 el boter
  • 100 ml witte wijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de grill van de oven voor.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Snij de broccoli in roosjes. Kook de aardappelen 20 minuten in gezouten water. Voeg na 10 minuten ook de broccoliroosjes toe.
  3. Breng in een steelpannetje per persoon 100 milliliter water aan de kook en verkruimel er de visbouillon bij. Meng en laat tot de helft inkoken. Voeg de witte wijn toe en laat opnieuw wat inkoken. Snij ondertussen de zalm in blokjes van 2 cm. Voeg de room bij de witte wijn en laat indikken. Breng op smaak met peper en zout. Leg de blokjes zalm in de saus en laat 5 minuten garen op een zacht vuur.
  4. Giet de aardappelen met de broccoli af en stamp fijn. Voeg de boter, peper en zout toe. Meng goed.
  5. Schep de saus met de vis in een ovenschaal. Bedek het geheel met de puree en overstrooi met paneermeel.
  6. Zet de schaal 4 minuten onder de grill van de oven, zodat de korst mooi goudbruin kleurt. Serveer de ovenschotel.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 866.98 kcal
Koolhydraten 59.17 g
waarvan suikers 7.1 g
Vet 43.03 g
waarvan verzadigd 17.45 g
Proteïnen 44.81 g
Vezels 15.71 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin