Pad Thai

20 MIN
2 personen
Pad Thai

Hét nationale gerecht van Thailand: Pad Thai! Een snelle 'stir-fry' met rijstnoedels, scampi, tofu, een lekker sausje en krokante pindanootjes. Heerlijk!

Ingrediënten

  • 200 g rijstnoedels
  • 60 ml vissaus
  • 60 ml tamarindesap
  • 60 g palmsuiker
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 100 g tofu, in blokjes
  • 6 scampi's
  • 2 eieren
  • 100 g sojascheuten
  • 4 lente-uitjes
  • 50 g pinda's, geroosterd, gehakt
  • 1 limoen
  • 1 el chilivlokken
  • 2 el arachideolie

BEREIDING

  1. Laat de rijstnoedels een half uurtje weken in koud water tot ze flexibel zijn. Laat dan uitlekken.
  2. Doe ondertussen de vissaus samen met het tamarindesap en de palmsuiker in een pannetje en warm op totdat de suiker gesmolten is. Voeg naar smaak een snufje chilivlokken toe. Dit is je saus.
  3. Verhit 1 eetlepel arachideolie in een wok, en roerbak de knoflook. Voeg na 1 minuut de rijstnoedels toe en een klein beetje water. Roerbak totdat het geheel begint uit te drogen en voeg dan de saus toe. Roerbak opnieuw totdat de noedels net niet gaar genoeg zijn.
  4. Duw de noedels opzij in de wok en voeg opnieuw 1 eetlepel arachideolie toe. Bak hierin de tofu en de scampi. Als ze gaar zijn, duw je ze ook opzij en breek je de eitjes in de wok. Roerbak kort tot het ei begint te stollen. Meng dan alles opnieuw onder mekaar.
  5. Serveer met de pinda's en lente-uitjes erover gestrooid en een partje limoen en chilivlokken.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 940.9 kcal
Koolhydraten 99.53 g
waarvan suikers 9.4 g
Vet 40.3 g
waarvan verzadigd 6.86 g
Proteïnen 39.98 g
Vezels 9.54 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin