Want hoe je het ook draait of keert: de curries zijn steevast erg pittig, en dus niet geschikt voor ieders smakenpalet. Daarom maken we een lijstje met onze favoriete toppers uit Thailand, die mild, licht en verrassend zijn. In sommige gerechten worden chilipepers gebruikt, maar die kan je naar eigen smaak verminderen of weglaten.
1. Gegrilde steak met Thaise limoen-korianderdressing

Deze salade wordt in Thailand ook wel eens 'waterval salade' genoemd. Door de steak te grillen, stromen de sappen eruit, vandaar de naam. Dit is de ultieme combinatie tussen hartig, zuur, pittig en zoet. Een gezonde salade die barst van de smaak! Bestel deze topper deze week bij de 15gram Foodbox!
2. Kip met Thaise basilicum

Thaise basilicum kan je niet echt vergelijken met onze 'Westerse' soort. Het is ietwat pittig, fris en met een verfijnde anijssmaak. Heerlijk verrassend in dit heerlijke wokgerecht!
3. Pad Thai

Pad thai is het nationale gerecht uit Thailand. Het zijn gewokte rijstnoedels met tofu en tijgergarnalen. Een heerlijk smaakbommetje, en bovendien helemaal niet pikant. Dit moet je proeven!
4. Laab

Laab of larb is een heerlijk gerecht uit Laos en het wordt ook vaak gegeten in buurland Thailand. Het is een salade met knapperig gebakken kippengehakt, lekker veel groentjes, kruiden en uiteraard een lekker afsmakende dressing. Snel en licht, zo hebben we het graag!
5. Mango sticky rice

Mango sticky rice is een favoriet ontbijt en/of dessert uit de Thaise keuken. Pandanblad kan je bij de Aziatische supermarkt vinden. Pandan geeft een heerlijk aroma aan de rijst.