Pad Thai met scampi

20 MIN
2 personen
Pad Thai met scampi

Breng de Thaise streetfood keuken in huis met deze eenvoudige versie van Pad Thai met scampi. Vergeet niet af te werken met limoen en crunchy pinda's!

Ingrediënten

  • 200 g rijstnoedels
  • 4 lente-uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g pinda's
  • 4 el vissaus
  • 1 limoen
  • 1 el chilivlokken
  • 12 scampi's
  • 2 eieren
  • 100 g sojascheuten
  • 2 el arachideolie
  • 2 el suiker

BEREIDING

  1. Laat de rijstnoedels kort weken in koud water tot ze flexibel zijn. Laat dan uitlekken.
  2. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Pers de teentjes knoflook. Hak de pinda's grof.
  3. Doe de vissaus samen met het sap van een halve limoen en 2 eetlepels suiker in een pannetje en warm op totdat de suiker gesmolten is. Voeg naar smaak een snufje chilivlokken toe. Dit is je saus.
  4. Verhit 1 eetlepel arachideolie in een wok en roerbak de knoflook. Voeg na 1 minuut de rijstnoedels toe en 50 milliliter water. Roerbak totdat het geheel begint uit te drogen en voeg dan de saus toe. Roerbak opnieuw totdat de noedels net niet gaar genoeg zijn.
  5. Duw de noedels opzij in de wok en voeg opnieuw 1 eetlepel arachideolie toe. Bak hierin de scampi's. Als ze gaar zijn, duw je ze ook opzij en breek je de eitjes in de wok. Roerbak kort tot het ei begint te stollen. Voeg de sojascheuten toe en meng alles opnieuw door elkaar.
  6. Serveer met de pinda's en lente-uitjes erover gestrooid en een partje limoen en chilivlokken.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 992.3 kcal
Koolhydraten 114.41 g
waarvan suikers 24 g
Vet 37.96 g
waarvan verzadigd 6.36 g
Proteïnen 44.48 g
Vezels 7.04 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin