Veggie pad thai

20 MIN
2 personen
Veggie pad thai

Pad thai is het nationale gerecht uit de Thaise keuken. Deze gewokte noedels zijn ook heel lekker in een vegetarische versie met tofu erbij.

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 150 g rijstnoedels
  • 30 g pinda's
  • 2 lente-uitjes
  • 1 limoen
  • 200 g tofu
  • 2 bio-eieren
  • 2 el sojasaus
  • 100 g sojascheuten
  • 2 el chilisaus
  • 2 el arachideolie
  • 1 kl suiker

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Pers de knoflook. Week de rijstnoedels in heet water. Hak de pinda's grof. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Pers het sap van de helft van de limoen. Snij de andere helft in partjes. Snij de tofu in blokjes. Breek de eieren in een kommetje en roer los.
  2. Verhit de helft van de arachideolie in een wok. Bak de knoflook kort, voeg de tofu toe en bak goudbruin. Schep opzij en voeg de rest van de arachideolie en de eitjes toe. Voeg ook de helft van de sojasaus en de helft van de suiker toe. Roerbak tot het ei begint te stollen.
  3. Schep opnieuw opzij en voeg de rijstnoedels toe, samen met per persoon 2 eetlepels warm water. Roerbak tot de noedels gaar zijn. Voeg de sojascheuten en 3/4de van de lente-uitjes toe en meng alles door elkaar. Proef en breng op smaak met limoensap, eventueel nog sojasaus en suiker.
  4. Serveer de pad thai met de pinda's en de rest van de lente-uitjes erover gestrooid. Serveer een partje limoen en chilisaus apart.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 801.29 kcal
Koolhydraten 83.93 g
waarvan suikers 17.05 g
Vet 35.9 g
waarvan verzadigd 6.09 g
Proteïnen 30.75 g
Vezels 8.69 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin