Rode curry met pompoen en scampi

20 MIN
4 personen
Rode curry met pompoen en scampi

Een heerlijke Thaise rode curry met als verrassingsingrediënt pompoen! En de scampi's maken er een echt verwengerecht van. Dit smaakt zowel in de zomer als de winter.

Ingrediënten

  • 500 g scampi's
  • 300 g jasmijnrijst
  • 1 flespompoen
  • 200 g sugar snaps
  • 1 limoen
  • 1 bosje koriander
  • 2 el rode currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 el vissaus
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 kl suiker

BEREIDING

  1. Schil en snij de pompoen in kleine blokjes. Verwijder de schaal en het darmkanaal van de scampi's.
  2. Kook de rijst gaar.
  3. Verhit de olie in een wok en voeg de rode currypasta toe. Roerbak voor 1 min. en voeg dan de pompoenblokjes en sugar snaps toe. Roerbak opnieuw 1 min. en voeg de kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat de curry 5 min. zachtjes pruttelen.
  4. Voeg de scampi's toe aan de curry en laat nog 5 min. verder garen. Proef en breng de curry op smaak met limoensap, vissaus en suiker.
  5. Serveer de pompoencurry met de rijst en blaadjes koriander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 776.19 kcal
Koolhydraten 92.99 g
waarvan suikers 10.16 g
Vet 28.45 g
waarvan verzadigd 19.25 g
Proteïnen 34.08 g
Vezels 5.72 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin