Pad thai vind je overal aan straatstalletjes en in restaurantjes in Thailand. Meestal krijg je er ook een heleboel toppings bij, zodat je je gerecht zelf nog kan afsmaken, zoals limoensap, gehakte pindanootjes en chilivlokken. Doordat je zelf de hoeveelheid chilivlokken kan toevoegen, is het ook een van de weinige gerechten dat je kan bestellen in Thailand, zonder dat je je zorgen hoeft te maken of het te pikant voor jou smaak zal zijn.
Letterlijk wil 'pad thai' trouwens 'gebakken op Thaise wijze' zeggen. De Thai zeggen zelf echter 'kway teow pad', 'kway teow' is Chinees voor rijstnoedels en het gerecht zou daar dus ook zijn oorsprong gevonden hebben. Waar het ook vandaan komt, wij vinden het overheerlijk, zowel in de versie met tofu en garnalen, als vegetarisch! Die vegetarische versie die kan je trouwens deze week bij de 15gram Foodbox bestellen. Het is hét moment dus om deze (al dan niet) Thaise klassieker zelf thuis eens uit te proberen!
En nog een leuke tip: snij plakjes van je limoen in plaats van in partjes. Zo doen de Thai het ook, en dat maakt het net weer dat tikje authentieker!