Ovenschotel met gehakt, spinazie en kruidenkaas

45 MIN
2 personen
Ovenschotel met gehakt, spinazie en kruidenkaas

Hou jij ook zo van een ovenschotel met laagjes gehakt, groentjes en aardappelpuree? Dan moet je deze versie zeker en vast eens proberen!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 200 g spinazie
  • 1 ui
  • 300 g rundsgehakt
  • 2 kl Provençaalse kruiden
  • 75 g kruidenkaas
  • 40 g emmentaler
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  3. Verhit de helft van de olijfolie in een antikleefpan en stoof de spinazie. Haal de spinazie uit de pan en laat uitlekken in een vergiet. Veeg de pan schoon met keukenpapier voor later. Druk de spinazie nog eens extra goed uit met de rugkant van een lepel. Kruid ze met peper en nootmuskaat.
  4. Snij de ui fijn. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en stoof de ui aan voor 3 minuten. Voeg dan het gehakt en de Provençaalse kruiden toe en bak voor 5 minuten. Kruid met peper en zout.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Schep er de aangegeven hoeveelheid kruidenkaas door en meng goed.
  6. Vet een ovenschaal in met boter. Voeg de helft van het gehakt toe, leg er een laagje over met de helft van de spinazie en dan nog een laagje met de helft van de aardappelpuree. Herhaal tot alle ingrediëten opgebruikt zijn. Bestrooi met de geraspte kaas.
  7. Zet de ovenschotel nog 10 minuten in de voorverwarmde oven en daarna nog 2 minuten onder de grill voor een mooi goudbruin korstje.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 884.81 kcal
Koolhydraten 55.93 g
waarvan suikers 5.81 g
Vet 47.96 g
waarvan verzadigd 12.84 g
Proteïnen 53.65 g
Vezels 10.27 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin