Ovenschotel met gehakt, spinazie en kruidenkaas

45 MIN
2 personen
Ovenschotel met gehakt, spinazie en kruidenkaas

Hou jij ook zo van een ovenschotel met laagjes gehakt, groentjes en aardappelpuree? Dan moet je deze versie zeker en vast eens proberen!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 200 g spinazie
  • 1 ui
  • 300 g rundsgehakt
  • 2 kl Provençaalse kruiden
  • 75 g kruidenkaas
  • 40 g emmentaler
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  3. Verhit een pan en stoof de spinazie in de helft van de olijfolie en laat uitlekken in een vergiet. Druk de groente nog eens extra goed uit met de rugkant van een lepel. Kruid ze met peper en nootmuskaat.
  4. Snij de ui fijn. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en stoof de ui aan voor 3 minuten. Voeg dan het gehakt en de Provençaalse kruiden toe en bak voor 5 minuten. Kruid met peper en zout.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Schep er de kruidenkaas door en meng goed tot de kaas gesmolten is.
  6. Beleg een diepe, lichtjes ingevette ovenschaal met de helft van het gehakt, leg er een laagje over met de helft van de spinazie en dan een laagje met de helft van de aardappelpuree. Herhaal tot alle ingrediëten opgebruikt zijn. Bestrooi met de geraspte kaas.
  7. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven tot er een goudbruin korstje bovenop de ovenschotel komt.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 938.81 kcal
Koolhydraten 53.7 g
waarvan suikers 5.05 g
Vet 54.18 g
waarvan verzadigd 23.93 g
Proteïnen 56.65 g
Vezels 9.96 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin