Daar is 1 september weeral! Het is een mooie zomer geweest, maar het 'normale' leven trekt zich terug op gang. Tijd om te focussen op snelle, gezonde maaltijden!

Seizoensgroenten en -fruit in september
Seizoensgroenten en -fruit in september

September is volop het oogstseizoen, en in deze laatste zomermaand kunnen we dus nog ten volle genieten van al die lekkere groenten en fruit die nu op hun best zijn. 10 recepten voor een heerlijke Indian summer in september!

1. Zongedroogde tomaten uit de oven

Zongedroogde tomaten uit de oven

Heb je zelf tomaten gekweekt? Dan zit je ongetwijfeld met een overschot! Maak deze zelfgemaakte zongedroogde tomaten eens. Bewaar ze op olie, en je kan er nog maanden van genieten! Zoveel lekkerder dan wat je in potjes koopt...

2. Papillot van kabeljauw met citroen en artisjok

Papillot van kabeljauw met citroen en artisjok

Een gerechtje dat je uiteraard het best met verse artisjokharten maakt! Heerlijke Zuiderse smaken. Maak de papillot in aluminiumfolie, en hij kan ook zo op de barbecue.

3. Terrine van tomaat en aubergine

Terrine van tomaat en aubergine

Deze terrine van tomaat en aubergine serveert prachtig, met zijn mooie laagjes. Een heerlijke vegetarische lunch, of uitpakken op een nazomers buffet.

4. Pastasalade met gegrilde paprika, walnoten en geitenkaas

Pastasalade met gegrilde paprika, walnoten en geitenkaas

Een tikkeltje zomers, een tikkeltje herfstig, deze pastasalade met gegrilde paprika, walnoten en geitenkaas. Ideaal voor in september! Dit gerecht kan je trouwens bestellen bij de 15gram Foodbox, voor levering op maandag 11 september.

5. Groen sapje met appel en spinazie

Groen sapje met appel en spinazie

's Ochtends een energieboost nodig? Start de dag eens met dit krachtig sapje van appel en spinazie.

6. Heek met venkelpuree en dragon-roomsaus

Heek met venkelpuree en dragon-roomsaus

Heek of mooie meid is een vis met mooi zacht wit vlees, vergelijkbaar met kabeljauw. Heerlijk in combinatie met zachte venkelpuree en een heerlijk dragon-roomsaus. Dit verfijnde gerecht kan je bestellen bij de 15gram Foodbox voor levering op maandag 18 september.

7. Appelcake

Appelcake

En het is ook de tijd van de appelen! Maak er maar snel deze heerlijke cake met ahornsiroop en amandelen mee, heerlijk!

8. Ovenschotel met gehakt, spinazie en kruidenkaas

Ovenschotel met gehakt, spinazie en kruidenkaas

Hou je kinderen ook zo van een ovenschotel met laagjes gehakt, groentjes en aardappelpuree? Dan moet je deze versie zeker en vast eens proberen, met spinazie en kruidenkaas, heerlijk! Dit gerecht kan je bestellen bij de 15gram Foodbox die geleverd wordt op maandag 25 september.

 

9. Ricottacake met vijgen

Ricottacake met vijgen

Verse vijgen zijn heerlijk zoet in september. Verwerk ze eens in een ricottacake, een lekkere combinatie en makkelijk klaar te maken.

10. Salade met meloen, parmaham en buffelmozzarella

Salade met meloen, parmaham en buffelmozzarella

En na die zware werkdag, is een aperitiefje wel aan de orde. Serveer deze frisse salade met meloen, parmaham en bolletjes buffelmozzarella bij een glaasje prosecco. Heerlijk genieten op een terrasje in de nazomerse zon!