Daar is september weeral! Het is een mooie zomer geweest, maar het 'normale' leven trekt zich terug op gang. Tijd om te focussen op snelle, gezonde maaltijden!

Seizoensgroenten en -fruit in september
Seizoensgroenten en -fruit in september

September is volop het oogstseizoen, en in deze laatste zomermaand kunnen we dus nog ten volle genieten van al die lekkere groenten en fruit die nu op hun best zijn. 10 recepten voor een heerlijke Indian summer in september!

1. Zongedroogde tomaten uit de oven

Zongedroogde tomaten uit de oven

Heb je zelf tomaten gekweekt? Dan zit je ongetwijfeld met een overschot! Maak deze zelfgemaakte zongedroogde tomaten eens. Bewaar ze op olie, en je kan er nog maanden van genieten! Zoveel lekkerder dan wat je in potjes koopt...

2. Kip met kaaskorstje, rozemarijnaardappelen en sperzieboontjes

Kip met kaaskorstje, rozemarijnaardappelen en sperzieboontjes

Alles smaakt lekkerder in een krokant korstje, zeker als er ook nog eens kaas in dat korstje zit! Maak zelf deze heerlijke kipfilets gepaneerd met panko en geraspte harde kaas. Daarbij komen sperzieboontjes en kruidige rozemarijnaardappelen. Een heerlijke maaltijd waar ook de allerkleinsten graag van zullen smullen! Dit recept kan je bestellen bij de 15gram Foodbox van maandag 10 september. 

 

3. Terrine van tomaat en aubergine

Terrine van tomaat en aubergine

Deze terrine van tomaat en aubergine serveert prachtig, met zijn mooie laagjes. Een heerlijke vegetarische lunch, of uitpakken op een nazomers buffet.

4. Gnocchi met romige broccolisaus en gehaktballetjes

Gnocchi met romige broccolisaus en gehaktballetjes

Zet je graag snel lekker eten op tafel? Dan hebben we het ideale gerecht voor jou in petto: gnocchi met een romig broccolisausje, broccoliroosjes en gebakken gehaktballetjes. Lekker vullend en ongetwijfeld ook een favoriet van de kleintjes! Klaar in 15 minuten en te bestellen bij de 15gram Foodbox van maandag 17 september!

 5. Groen sapje met appel en spinazie

Groen sapje met appel en spinazie

's Ochtends een energieboost nodig? Start de dag eens met dit krachtig sapje van appel en spinazie.

6. Macaroni met kaas, ham en witloof

Macaroni met kaas, ham en witloof

Macaroni met kaas en ham 'meets' witloof in de oven. Een originele pasta waar jong en oud van zullen smullen. We geven de klassieke macaroni-bereiding een lekkere extra, door er witloof aan toe te voegen. Méér smaak, méér gezonde voedingsstoffen. Heerlijk toch? Deze originele topper kan je bestellen bij de 15gram Foodbox van maandag 24 september. 

7. Appelcake

Appelcake

En het is ook de tijd van de appelen! Maak er maar snel deze heerlijke cake met ahornsiroop en amandelen mee, heerlijk!

8. Spinaziestoemp met varkenslapje en uiensaus

Spinaziestoemp met varkenslapjes en uiensaus

Mag het vandaag eens gewoon eenvoudig en lekker zijn? Dan ben je met dit gerecht helemaal gesteld! Een lekkere spinaziestoemp met gebakken varkenslapje en een heerlijk uiensausje. Maak een kuiltje in je spinaziestoemp om de uiensaus in te gieten, pure nostalgie! Deze klassieker kan je bestellen bij de 15gram Foodbox die op maandag 1 oktober geleverd wordt. 

9. Ricottacake met vijgen

Ricottacake met vijgen

Verse vijgen zijn heerlijk zoet in september. Verwerk ze eens in een ricottacake, een lekkere combinatie en makkelijk klaar te maken.

10. Salade met meloen, parmaham en buffelmozzarella

Salade met meloen, parmaham en buffelmozzarella

En na die zware werkdag, is een aperitiefje wel aan de orde. Serveer deze frisse salade met meloen, parmaham en bolletjes buffelmozzarella bij een glaasje prosecco. Heerlijk genieten op een terrasje in de nazomerse zon!