Daar is september weeral! Het is een mooie zomer geweest, maar het 'normale' leven trekt zich terug op gang. Tijd om te focussen op snelle, gezonde maaltijden!

Seizoensgroenten en -fruit in september
Seizoensgroenten en -fruit in september


September is volop het oogstseizoen, en in deze laatste zomermaand kunnen we dus nog ten volle genieten van al die lekkere groenten en fruit die nu op hun best zijn. 10 recepten voor een heerlijke Indian summer in september!

15gram Foodbox nieuwigheden!
En we hebben ook nog leuk nieuws! Voortaan doen we ook leveringen op zondag met de 15gram Foodbox. Zo kan jij helemaal voorbereid aan het nieuwe schooljaar beginnen. We rollen de nieuwe leveringoptie momenteel nog uit, dus controleer bij je volgende bestelling of we ook al bij jou kunnen leveren op zondag!

Daarnaast bieden we (vanaf maandag 16 september) ook in elk Foodbox menu een maaltijdsoep aan. Lekker vullend en heerlijk voor de herfst en winter, dat zal smaken!


banner_15gram_korting2

1. Zongedroogde tomaten uit de oven


Zongedroogde tomaten uit de oven

Heb je zelf tomaten gekweekt? Dan zit je ongetwijfeld met een overschot! Of ook in de supermarkt vind je nu tomaten aan spotprijzen! Maak deze zelfgemaakte zongedroogde tomaten eens. Bewaar ze op olie, en je kan er nog maanden van genieten! Zoveel lekkerder dan wat je in potjes koopt...

2. Kipschnitzel met piperade en geroosterde krieltjes


Kipschnitzel met piperade en geroosterde krieltjes


Piperade is een heerlijke kruidige saus uit Spaans Baskenland op basis van paprika's. De rode en groene paprika stellen de kleuren van de Baskische vlag voor, en paprika's zijn ook helemaal in seizoen nu! We serveren er geroosterde krieltjes en een heerlijke krokante kipschnitzel bij. Bestel deze topper bij de 15gram Foodbox van maandag 9 september. 


3. Terrine van tomaat en aubergine


Terrine van tomaat en aubergine

Deze terrine van tomaat en aubergine serveert prachtig, met zijn mooie laagjes. Een heerlijke vegetarische lunch, of uitpakken op een nazomers buffet.

4. Penne met courgette en pistache-basilicumpesto


Penne met courgette en pistache-basilicumpesto

Iedereen houdt van pesto Genovese, de zalige saus voor bij pasta met pijnboompitjes en basilicum. Je kan er ook een heerlijk Zuiderse versie van maken met pistachenootjes. Test het zelf maar eens uit in deze originele penne met courgette en een pesto van pistache en basilicum, zalig! Bestel deze topper bij de 15gram Foodbox van maandag 9 september. 

 5. Groen sapje met appel en spinazie


Groen sapje met appel en spinazie

's Ochtends een energieboost nodig? Start de dag eens met dit krachtig sapje van appel en spinazie.

6. Croques van aubergines met kaas en ham

Croques van aubergine met kaas en ham


 

We stellen voor: de gezonde versie van de croque monsieur! De plakjes brood worden vervangen door gegrilde aubergine. Lekker gezond én overheerlijk! Daarbij serveren we een frisse veldsla. Serveer met wat ketchup erbij, smullen maar! Deze verrassende, gezonde topper kan je bestellen bij de 15gram Foodbox van maandag 16 september. 

7. Appelcake


Appelcake

En het is ook de tijd van de appelen! Maak er maar snel deze heerlijke cake met ahornsiroop en amandelen mee, heerlijk!

8. Kippennoedelsoep


Kippennoedelsoep

Ook nieuw bij de 15gram Foodbox: maaltijdsoepen! Deze heerlijke vullende soep kan je bestellen bij de 15gram Foodbox van maandag 16 september. 

9. Ricottacake met vijgen


Ricottacake met vijgen

Verse vijgen zijn heerlijk zoet in september. Verwerk ze eens in een ricottacake, een lekkere combinatie en makkelijk klaar te maken.

10. Salade met meloen, parmaham en buffelmozzarella


Salade met meloen, parmaham en buffelmozzarella

En na die zware werkdag, is een aperitiefje wel aan de orde. Serveer deze frisse salade met meloen, parmaham en bolletjes buffelmozzarella bij een glaasje prosecco. Heerlijk genieten op een terrasje in de nazomerse zon!