Ovenschotel met prei en zalm onder een aardappeldakje

30 MIN
2 personen
Ovenschotel met prei en zalm onder een aardappeldakje

Een heerlijke hartverwarmende en mooie ovenschotel, deze schotel gevuld met gestoofde prei, blokjes zalm, een heerlijk romig knoflooksausje, onder een dakje van krokante aardappelschijfjes. Verfijnd en toch o zo gemakkelijk om te maken. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 brikje lichte room
  • 2 zalmfilet
  • 20 g gratinkaas
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de aardappelen en snij ze in zo dun mogelijke plakjes. Kook de aardappelschijfjes gedurende 5 minuten en giet af.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en snij de prei in ringen. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de prei aan, gedurende 5 minuten. Kruid met peper en zout.
  3. Pers de knoflook. Meng de lichte room met de knoflook, peper en zout. Snij de zalm in blokjes.
  4. Vet een ovenschaal in met wat boter en verdeel er de zalmblokjes en de gestoofde prei over. Schenk hierover de helft van het roommengsel. Schik er de aardappelschijfjes dakpangewijs bovenop en schenk er de rest van het roommengsel over. Bestrooi met de gratinkaas en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven en zet nog 5 minuten onder de grill van de oven.
  5. Serveer de gratin.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 853.98 kcal
Koolhydraten 49.11 g
waarvan suikers 10.9 g
Vet 53.01 g
waarvan verzadigd 20.08 g
Proteïnen 41.33 g
Vezels 11.54 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin