Spinazie ovenschotel met gehakt en gorgonzola

45 MIN
4 personen
Spinazie ovenschotel met gehakt en gorgonzola

Een lekkere variatie op 'hachis parmentier' met toevoeging van de pittige Italiaanse blauwe kaas: gorgonzola. Moet je proberen als je van blauwschimmelkaas houdt!

Ingrediënten

  • 600 g gemengd gehakt
  • 800 g bloemige aardappelen, geschild en in blokjes
  • 400 g spinazie
  • 2 uien, fijngesneden
  • 150 g gorgonzola, verkruimeld
  • 100 ml melk
  • 1 klontje boter
  • 4 el paneermeel
  • 2 el olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en pureer ze. Doe er een klontje boter en de melk bij en roer om. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
  3. Was en stoof de spinazie in 1 eetlepel olijfolie tot deze geslonken is. Schep uit de pan en hou even opzij.
  4. Stoof ondertussen de ui aan in de rest van de olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de verkruimelde gorgonzola toe en laat smelten. Meng er dan de spinazie door. Kruid af met peper en zout.
  5. Doe het spinazie-gehaktmengsel in een ovenschaal. Schep hierop de aardappelpuree en bestrooi met het paneermeel. Zet 20 minuten in het midden van de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 788.81 kcal
Koolhydraten 57.67 g
waarvan suikers 8.03 g
Vet 42.44 g
waarvan verzadigd 19.19 g
Proteïnen 42.06 g
Vezels 10.07 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin