Osso bucco

135 MIN
4 personen
Osso bucco

Osso bucco is een echte klassieker uit Milaan met kalfsschenkel. Het wordt vaak geserveerd met risotto met saffraan. Echt winters comfort food!

Ingrediënten

  • 4 kalfsschenkel
  • 3 wortelen, in blokjes
  • 3 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 800 g vleestomaten, ontveld en in blokjes
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 1 el bloem
  • 150 ml witte wijn
  • 150 ml vleesbouillon
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes tijm
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Roerbak de uien, de wortelen, de selder en de knoflook een paar minuten in een scheutje olijfolie. Doe er de tomaten bij. Laat 3 minuten stoven.
  3. Schep de groenten in een grote braadslee met deksel.
  4. Kruid de kalfsschenkels met peper en zout en bestuif ze lichtjes met bloem. Bak ze kort op een hoog vuur, in olijfolie. Leg ze op de groenten.
  5. Blus de braadpan van het vlees met de witte wijn. Roer de aanbaksels goed los. Doe er de laurier, de tijm en de oregano bij. Laat tot de helft inkoken. Doe er de vleesbouillon bij en breng tot tegen het kookpunt. Schenk de saus bij het vlees.
  6. Dek af en zet 1 uur in het midden van de oven. Keer het vlees om en zet nog eens 1 uur in de oven. Serveer goed heet.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 615.88 kcal
Koolhydraten 18.8 g
waarvan suikers 9.19 g
Vet 36.38 g
waarvan verzadigd 12.6 g
Proteïnen 44.71 g
Vezels 6.67 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin