Coq au vin

100 MIN
4 personen
Coq au vin

Ingrediënten

  • 1 kip
  • 300 g ham, in blokjes
  • 500 g champignons, in plakjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 20 zilveruitjes
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 4 lente-uitjes, in ringetjes
  • 2 el bloem
  • 1 l kippenbouillon
  • 500 ml rode wijn
  • 2 el olijfolie
  • 2 takjes tijm
  • 1 blaadje laurier
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verdeel de kip in stukken en kruid met peper en zout. Bak ze 3 minuten aan elke kant in de helft van de olijfolie. Doe er de ui bij en bestrooi met bloem. Schep om.
  2. Blus de kip met de rode wijn en de kippenbouillon tot ze net onder staat. Leg er de tijm en de laurier bij en laat 1,5 uur sudderen.
  3. Bak de zilveruitjes, sjalotten, hamblokjes en champignons in de resterende olie.
  4. Schep de ham met de groenten de laatste 15 minuten bij de kip. Roer goed om en laat meestoven.
  5. Verdeel de coq au vin over de borden en werk af met de lente-uitjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 675.05 kcal
Koolhydraten 15.58 g
waarvan suikers 8.19 g
Vet 30.56 g
waarvan verzadigd 8.25 g
Proteïnen 61.1 g
Vezels 5.21 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin