Kalfsvlees is het vlees van jongere runderen. Het vlees is mooi blank, mals en heerlijk subtiel van smaak. En bovendien ook lekker licht. Kalfsvlees lijkt wat in de vergeethoek terecht gekomen te zijn, we zetten het graag terug op het menu! De Italianen zijn er ook grote fan van, met hun typische bereidingen als vitello tonnato, osso bucco en piccata. Maar ook in onze Belgische keuken vind je echte heerlijke klassiekers terug, zoals krokant gebakken kalfszwezeriken (ris de veau), kalfsgebraad en kalfsfricassee (kalfsblanquette). En kalfsgehakt is ook heerlijke smaakvol en laag in vetgehalte. Zin in een lekker mals stukje kalfsvlees? Deze week kan je ook een heerlijk gerecht bij Foodbag bestellen: Kalfslende in pepersaus met geroosterde wortel en aardappelwedges. Heerlijk!

 

Kalfslende in pepersaus met geroosterde wortel en aardappelwedges


Kalfslende in pepersaus met geroosterde wortel en aardappelwedges

Kalfslende is een smaakvol stukje vlees afkomstig van de dunne lende van het kalf. Laat na het bakkennog even warmen in de homemade pepersaus. Weinig moeite voor extra smaakgenot! Wedden dat je trots bent dat je ze zelf hebt gemaakt? Bestel deze topper deze week bij Foodbag!

 

Vitello tonnato


Vitello tonnato

Vitello tonnato is een echte klassieker uit Italië! Over de oorsprong zijn de Italianen het zelf niet eens: sommigen zeggen uit Cuneo (in Piëmonte), al eisen de regio's Lombardije, Veneto en Emilia het ook op. Wij zijn ze in ieder geval erg dankbaar voor deze zalige combinatie van plakjes traaggegaard kalfsvlees met tonijnsaus. We voegen croutons toe voor extra crunch. Bekijk recept


Kalfsfricassee


Kalfsfricassee
Een heerlijk stoofpotje op basis van kalfsvlees en champignons. Een echte klassieker om aan je kookrepetoire toe te voegen! Bekijk recept



Kalfslapje met gebakken aardappelen, sperzieboontjes en graanmosterdsaus


Kalfslapje met gebakken aardappelen, sperzieboontjes en graanmosterdsaus
Een heerlijke Belgische maaltijd, bestaande uit een sappig stukje kalfsvlees, gebakken aardappelen, sperzieboontjes en een lekkere graanmosterdsaus. Smakelijk! Bekijk recept



Kalfsblanket met balletjes en aardappelen


Kalfsblanket met balletjes en aardappelen
Maak jij (of je grootmoeder?) wel eens kalfsblanket klaar? Overheerlijk maar je moet er best wat geduld voor hebben. Wij bedachten een snelle versie met kalfsgehaktballetjes. Klaar in een wip en het smaakt heerlijk (nostalgisch). Veel succes en laat het smaken! Bekijk recept



Pappardelle met kalfsvlees en spinazie


Pappardelle met kalfsvlees en spinazie
Sappige blokjes kalfsvlees in een heerlijke saus met zachte spinazie en room, met daarbij lekker dikke pappardelle pasta linten, echt overheerlijk! Bekijk recept



Aubergine parmigiana met kalfsvlees


Aubergine parmigiana met kalfsvlees
Een leuke variatie op de Italiaanse vegetarische klassieker 'melanzane al parmigiana', met een lekker stukje kalfsvlees erbij. We maken lekkere laagjes met aubergine, kalfsvlees en mozzarella die wegsmelt, echt zalig! Laat het smaken! Bekijk recept



Piccata van kalfsvlees, ovenaardappelen en rucola


Piccata van kalfsvlees, ovenaardappelen en rucola
Piccata van kalfsvlees, een heerlijke Italiaanse klassieker. De heerlijke frisse citroen-kappertjes saus past perfect bij het lekker malse vlees en de patatjes. Bekijk recept



Kalfskroon met portosaus


Kalfskroon met portosaus
Kalfskroon is een speciale versnijding van de ribben van het kalf, vraag ernaar bij je beenhouwer. Het oogt erg feestelijk en smaakt heerlijk. Bekijk recept

Osso bucco


Osso bucco

Osso bucco is een echte klassieker uit Milaan met kalfsschenkel. Het wordt vaak geserveerd met risotto met saffraan. Echt winters comfort food! Bekijk recept