Kalfslende in pepersaus met geroosterde wortel en aardappelwedges
Kalfslende is een smaakvol stukje vlees afkomstig van de dunne lende van het kalf. Laat na het bakkennog even warmen in de homemade pepersaus. Weinig moeite voor extra smaakgenot! Wedden dat je trots bent dat je ze zelf hebt gemaakt? Bestel deze topper deze week bij Foodbag!
Vitello tonnato
Vitello tonnato is een echte klassieker uit Italië! Over de oorsprong zijn de Italianen het zelf niet eens: sommigen zeggen uit Cuneo (in Piëmonte), al eisen de regio's Lombardije, Veneto en Emilia het ook op. Wij zijn ze in ieder geval erg dankbaar voor deze zalige combinatie van plakjes traaggegaard kalfsvlees met tonijnsaus. We voegen croutons toe voor extra crunch. Bekijk recept
Kalfsfricassee
Een heerlijk stoofpotje op basis van kalfsvlees en champignons. Een echte klassieker om aan je kookrepetoire toe te voegen! Bekijk recept
Kalfslapje met gebakken aardappelen, sperzieboontjes en graanmosterdsaus
Een heerlijke Belgische maaltijd, bestaande uit een sappig stukje kalfsvlees, gebakken aardappelen, sperzieboontjes en een lekkere graanmosterdsaus. Smakelijk! Bekijk recept
Kalfsblanket met balletjes en aardappelen
Maak jij (of je grootmoeder?) wel eens kalfsblanket klaar? Overheerlijk maar je moet er best wat geduld voor hebben. Wij bedachten een snelle versie met kalfsgehaktballetjes. Klaar in een wip en het smaakt heerlijk (nostalgisch). Veel succes en laat het smaken! Bekijk recept
Pappardelle met kalfsvlees en spinazie
Sappige blokjes kalfsvlees in een heerlijke saus met zachte spinazie en room, met daarbij lekker dikke pappardelle pasta linten, echt overheerlijk! Bekijk recept
Aubergine parmigiana met kalfsvlees
Een leuke variatie op de Italiaanse vegetarische klassieker 'melanzane al parmigiana', met een lekker stukje kalfsvlees erbij. We maken lekkere laagjes met aubergine, kalfsvlees en mozzarella die wegsmelt, echt zalig! Laat het smaken! Bekijk recept
Piccata van kalfsvlees, ovenaardappelen en rucola
Piccata van kalfsvlees, een heerlijke Italiaanse klassieker. De heerlijke frisse citroen-kappertjes saus past perfect bij het lekker malse vlees en de patatjes. Bekijk recept
Kalfskroon met portosaus
Kalfskroon is een speciale versnijding van de ribben van het kalf, vraag ernaar bij je beenhouwer. Het oogt erg feestelijk en smaakt heerlijk. Bekijk recept
Osso bucco
Osso bucco is een echte klassieker uit Milaan met kalfsschenkel. Het wordt vaak geserveerd met risotto met saffraan. Echt winters comfort food! Bekijk recept