Ossobucco van kalkoen

55 MIN
4 personen
Ossobucco van kalkoen

Osso bucco wordt normaal gezien gemaakt van kalfsschenkel, maar met kalkoen kan het dus ook! Lekker met spaghetti of tagliatelle.

Ingrediënten

  • 800 g kalkoenbouten, in dikke plakken, met been
  • 500 g wortelen, in plakjes
  • 1 stengel bleekselderij, in boogjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 500 ml tomatenpassata
  • 1 el bloem
  • 2 dl gevogeltefond
  • 1 kl citroensap
  • 1 el honing
  • 1 el olijfolie
  • kruidentuiltje
  • bladpeterselie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Fruit de ui glazig in olijfolie. Doe er de knoflook en de passata bij. Laat 10 minuten sudderen tegen de kook aan.
  2. Stoof de wortelen en de selder aan in een beetje olijfolie.
  3. Kruid de stukken kalkoen met peper en zout. Bestuif ze met bloem. Bak ze kort aan beide kanten in hete olijfolie. Blus met de gevogeltefond en het citroensap.
  4. Doe er de tomatensaus, de honing, de groenten, en het kruidentuiltje bij. Dek af en laat 35 minuten zacht stoven.
  5. Neem het kruidentuiltje weg. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Werk af met gehakte peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 375.05 kcal
Koolhydraten 17.82 g
waarvan suikers 11.74 g
Vet 11.92 g
waarvan verzadigd 3.33 g
Proteïnen 44.68 g
Vezels 5.97 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin