Breng in een kleine steelpan het sinaasappelsap samen met het balsamicoazijn, de honing en de sinaasappelzeste aan de kook. Laat 10 minuten al roerend inkoken tot de gewenste dikte.
Maak een ruitpatroon aan de vetzijde van de eendenborsten en kruid met peper en zout. Bestrijk ze aan de andere kant met 2 eetlepels olijfolie. Bak ze aan de vetkant in een pan, draai na 5 minuten om en bak opnieuw 1 minuut.
Schik de eend in een ovenschaal en zet 5 minuten in de warme oven. Haal dan uit de oven, dek af met aluminium en laat 5 minuten rusten.
Verhit ondertussen wat olijfolie en bak hierin 1 minuut de knoflook en het sesamzaad. Voeg er dan de rode kool bij. Roerbak 3 minuten en schenk er dan de helft van de sinaasappelglazuur aan toe. Haal na een minuut van het vuur en roer er de koriander door.
Snijd de eendenborsten in dikke plakjes en verdeel ze samen met de rode kool over 4 borden. Werk af met de rest van het sinaasappelglazuur.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.