Kalfsgebraad met salie, uitjes en prei

50 MIN
4 personen
Kalfsgebraad met salie, uitjes en prei

Dit kalfsgebraad serveer je met prei, spek, uitjes en salie. Een heerlijk hartverwarmend gerecht op koude winterse dagen.

Ingrediënten

  • 1 kg kalfsgebraad
  • 4 plakjes ontbijtspek, in blokjes
  • 120 g uitjes, gepeld
  • 3 prei, grof gehakt
  • 200 ml groentebouillon
  • 100 ml witte wijn
  • 3 klontjes boter
  • 1 bosje salie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Stoof de uitjes met de prei gaar in een klontje boter. Blus met de groentebouillon.
  3. Kruid het kalfsgebraad met peper en zout. Bak langs beide kanten kort aan in de overige boter. Leg in een ovenschaal.
  4. Bak in dezelfde pan het spek krokant. Laat even uitlekken op keukenpapier.
  5. Giet het overtollige vet weg uit de pan en blus met de witte wijn. Kook het aanbaksel los en voeg toe aan de groentebouillon. Leg de uitjes, de prei en het spek bij het kalfsgebraad en schenk er de bouillon bij.
  6. Schik wat salieblaadjes over het kalfsgebraad. Verdeel de rest van de salie bij de groenten. Kruid bij met peper en zout. Laat het gebraad 25 minuten garen in de oven. Laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  7. Verdeel de groenten met het spek over de borden. Snijd het vlees in plakjes en leg ze erbij. Werk af met de jus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 536.95 kcal
Koolhydraten 12.43 g
waarvan suikers 7.57 g
Vet 23.2 g
waarvan verzadigd 12.32 g
Proteïnen 63.06 g
Vezels 5.76 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin