Orecchiette met broccoli

20 MIN
2 personen
Orecchiette met broccoli

Orecchiette en broccoli zijn beste vriendjes! Een heerlijke combinatie, uitgevonden in Puglia. Een zalig snel en vegetarisch pasta'tje om van te genieten!

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 200 g orecchiette
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 30 g pijnboompitten
  • 40 g parmezaan
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Voeg de broccoli toe aan het kokende water en laat 5 minuten koken. Schep met een schuimspaan de broccoli uit het kookvocht en laat uitlekken.
  2. Breng het water opnieuw aan de kook en voeg de orecchiette toe. Laat 7-9 minuten koken tot de pasta beetgaar is. Giet de pasta af, maar hou wat van het kookvocht bij.
  3. Pers ondertussen de knoflook. Snij de chilipeper overlangs in twee en schraap er met een koffielepel de zaadjes uit. Snij in fijne blokjes.
  4. Zet een grote antikleefpan op het vuur en rooster de pijnboompitten zonder vetstof, totdat ze mooi goudbruin kleuren. Schep uit de pan. Verhit nu de olijfolie en stoof de knoflook 1 minuut. Voeg de broccoliroosjes en chilipeper (gebruik minder als je niet van pikant houdt) toe en laat 3-4 minuten bakken.
  5. Roer er de gekookte orecchiette, parmezaan en wat kookvocht door. Kruid met peper en zout. Serveer met de pijnboompitjes erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 684.68 kcal
Koolhydraten 75.87 g
waarvan suikers 8.49 g
Vet 24.62 g
waarvan verzadigd 6.52 g
Proteïnen 34.07 g
Vezels 12.78 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin