Volkoren spaghetti met broccoli, chili, citroen en mozzarella

15 MIN
2 personen
Volkoren spaghetti met broccoli, chili, citroen en mozzarella

Hou je van eenvoudige, snelle pastagerechten die barsten van smaak? Dan hebben we het ideale gerecht voor jou! Heerlijke volkoren spaghetti met beetgare broccoliroosjes en daarbij een heerlijke dressing met citroen, chili en knoflook. Een volledige bol mozzarella maakt van dit eenvoudige gerecht een feestmaal!

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 200 g volkoren spaghetti
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 20 g pijnboompitten
  • 1 citroen
  • 2 bollen mozzarella
  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, rasp, kookpot, een vergiet en een antikleefpan klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Snij ondertussen de broccoli in roosjes. Voeg de volkoren spaghetti, de broccoliroosjes en een snuf zout toe. Laat 8-9 minuten koken. Giet de pasta en broccoli af.
  3. Snij ondertussen de knoflook in fijne plakjes. Snij de chilipeper overlangs in twee en schraap er met een koffielepel de zaadjes uit. Snij dan in fijne blokjes.
  4. Verhit een antikleefpan en rooster de pijnboompitten zonder vetstof, totdat ze mooi goudbruin kleuren. Schep uit de pan. Verhit nu de olijfolie en stoof de knoflook 1 minuut. Voeg de chilipeper (gebruik minder als je niet van pikant houdt) toe en laat 3-4 minuten bakken.
  5. Was en rasp de schil van de citroen. Pers het sap. Meng de extra vierge olijfolie met het citroensap en -zeste, de gestoofde knoflook, chilipeper, een snufje zout en de geroosterde pijnboompitten. Meng deze dressing door de volkoren spaghetti met de brocolli. Schep in diepe borden en serveer er stukjes gescheurde mozzarella bovenop.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1004.9 kcal
Koolhydraten 76.49 g
waarvan suikers 9.29 g
Vet 53.41 g
waarvan verzadigd 19.02 g
Proteïnen 45.91 g
Vezels 19.53 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin