Volkoren spaghetti met broccoli, chili, citroen en mozzarella

15 MIN
2 personen
Volkoren spaghetti met broccoli, chili, citroen en mozzarella

Hou je van eenvoudige, snelle pastagerechten die barsten van smaak? Dan hebben we het ideale gerecht voor jou! Heerlijke volkoren spaghetti met beetgare broccoliroosjes en daarbij een heerlijke dressing met citroen, chili en knoflook. Een volledige bol mozzarella maakt van dit eenvoudige gerecht een feestmaal!

Ingrediënten

  • 200 g volkoren spaghetti
  • 1 broccoli
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 30 g pijnboompitten
  • 1 citroen
  • 2 bollen mozzarella
  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot, een vergiet en een antikleefpan klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de volkoren spaghetti en een snuf zout toe. Laat 7 minuten koken. Snij ondertussen de broccoli in roosjes, voeg ze toe aan de spaghetti en laat nog 5 minuten koken. Giet de pasta en broccoli af.
  3. Snij ondertussen de knoflook in fijne plakjes. Snij de chilipeper overlangs in twee en schraap er met een koffielepel de zaadjes uit. Snij in fijne blokjes.
  4. Zet een antikleefpan op het vuur en rooster de pijnboompitten zonder vetstof, totdat ze mooi goudbruin kleuren. Schep uit de pan. Verhit nu de olijfolie en stoof de knoflook 1 minuut. Voeg de chilipeper (gebruik minder als je niet van pikant houdt) toe en laat 3-4 minuten bakken.
  5. Was en rasp de schil van de citroen. Pers het sap uit. Meng de extra vierge olijfolie met het citroensap, de gestoofde knoflook, chilipeper, een snufje zout en de geroosterde pijnboompitten. Meng deze dressing door de volkoren spaghetti met de brocolli. Schep uit en serveer er stukjes gescheurde mozzarella bovenop.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1036.73 kcal
Koolhydraten 77.19 g
waarvan suikers 9.31 g
Vet 56.04 g
waarvan verzadigd 19.4 g
Proteïnen 47.26 g
Vezels 19.71 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin