Romige volkoren penne met broccoli en pangrattato

15 MIN
2 personen
Romige volkoren penne met broccoli en pangrattato

Deze supersnelle romige volkoren penne met broccoli zal je aangenaam verrassen! De voedzame pasta, het romige en kazige sausje, frisse kerstomaten, de broccoliroosjes en de krokante bite van de pangrattato, het is allemaal mooi in balans. Een veggie toppertje in 15 minuten!

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 200 g volkoren penne
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el panko
  • 250 g kerstomaten
  • 1 brikje lichte room
  • 30 g parmezaan
  • 1½ el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot, vergiet en een antikleefpan klaar.
  2. Snij de broccoli in kleine roosjes.
  3. Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de volkoren penne, de broccoliroosjes en een snuf zout toe. Laat 8-9 minuten koken.
  4. Pers de knoflook. Verhit de olijfolie in de antikleefpan en voeg de knoflook en de panko toe. Schep goed om en laat de panko kleuren. Kruid met peper en zout en schep uit de pan. Dit is de pangrattato.
  5. Snij de kerstomaten in kwartjes.
  6. Controleer de gaarheid van de broccoli en penne en giet af, maar hou een kop van het kookvocht bij. Doe de broccoli en penne terug in de kookpot en voeg de lichte room en de parmezaan toe. Roer goed om en laat kort doorwarmen op het vuur. Voeg, indien nodig, wat kookvocht van de pasta toe. Proef en kruid bij met peper en zout. Roer er vlak voor het serveren de kerstomaatjes door.
  7. Schep de volkoren penne in borden en werk af met de pangrattato.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 772.25 kcal
Koolhydraten 82.86 g
waarvan suikers 11.14 g
Vet 31.54 g
waarvan verzadigd 12.23 g
Proteïnen 30.5 g
Vezels 19.83 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin