Orecchiette met broccoli-basilicumsaus en mozzarella

15 MIN
2 personen
Orecchiette met broccoli-basilicumsaus en mozzarella

Een tripje naar het Zuiden met deze snelle, frisse en verrassende pasta met een originele smaakvolle broccoli-basilicumsaus en romige mozzarella om het af te werken. Verrassend gemakkelijk om klaar te maken en dat in 15 minuten. Pasta e basta!

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 30 g pijnboompitten
  • ½ citroen
  • 200 g orecchiette
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g basilicum
  • 1 bol mozzarella
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot, schuimspaan, vergiet, staafmixer en een antikleefpan klaar.
  2. Snij de broccoli in roosjes. Giet het hete water in een kookpot en breng opnieuw aan de kook. Voeg een snuf zout toe. Kook de broccoliroosjes 5 minuten.
  3. Zet een antikleefpan op het vuur en rooster de pijnboompitten tot ze beginnen te kleuren. Was en rasp de schil van de citroen. Pers het sap uit.
  4. Schep de broccoliroosjes uit het kokende water met een schuimspaan en doe ze in een maatbeker. Hou 1/3de apart. Voeg de orecchiette toe aan het kookwater van de broccoli en laat 8 minuten koken.
  5. Voeg de pijnboompitten, een gepeld teentje knoflook, de basilicum, het citroensap, 2/3de van de extra vierge olijfolie en een snuf peper en zout toe aan de maatbeker met broccoli. Mix tot een egale massa, voeg eventueel wat kookwater van de pasta toe om beter te kunnen mixen.
  6. Scheur de mozzarella in stukjes. Giet de pasta af en schep er de broccolisaus en de apart gehouden broccoliroosjes door. Schep in borden en leg er stukjes mozzarella bij. Bestrooi met de citroenzeste, druppel er de rest van de extra vierge olijfolie over en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 821.17 kcal
Koolhydraten 76.98 g
waarvan suikers 9.54 g
Vet 37.72 g
waarvan verzadigd 11.52 g
Proteïnen 37.47 g
Vezels 13.33 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin