Noedelsoep met rundvlees

120 MIN
4 personen
Noedelsoep met rundvlees

Deze noedelsoep met rundvlees of pho bo is het nationale gerecht van Vietnam. De heerlijke bouillon wordt afgewerkt met kruiden en groenten naar keuze.

Ingrediënten

    Voor de bouillon

  • 800 g runderschenkels
  • 1 ui, gepeld
  • 1 sjalot
  • 50 g gember, verse
  • 3 el vissaus
  • 1 kl rietsuiker
  • 3 kardemompeulen, zwarte
  • 6 steranijs
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 takjes koriander
  • 3 kl zeezout
  • Voor de soep

  • 100 g rundvlees, in dunne plakjes
  • 300 g rijstnoedels, vers of gedroogd
  • 1 ui, in ringen
  • 4 lente-uitjes, in julienne
  • 1 handvol aziatische basilicum
  • 6 takjes koriander, takjes en blaadjes gescheiden

BEREIDING

    De bouillon

  1. Breng 3 liter water aan de kook. Voeg de runderschenkels toe en kruid met 1 koffielepel zeezout. Dompel hierin de ui.
  2. Snijd de sjalot en gember middendoor en plet met de vlakke kant van een hakmes. Voeg toe aan de bouillon en breng op smaak met de rest van het zeezout, de kaneelstokjes, kardemompeulen en steranijs. Laat 2 uur half afgedekt pruttelen op een laag vuur.
  3. Schuim de bouillon regelmatig af. Voeg na 2 uur de takjes koriander, vissaus en de rietsuiker toe.
  4. De soep

  5. Laat de gedroogde rijstnoedels 15 minuten weken in lauw water (dit is niet nodig bij verse rijstnoedels). Haal de noedels uit het water en kook ze gaar. Giet af en verdeel over vier kommen.
  6. Haal ondertussen de runderschenkel uit de bouillon en snijd in flinterdunne plakjes. Leg deze samen met de rauwe plakjes rundvlees op de noedels.
  7. Meng de uiringen met de korianderblaadjes, Aziatische basilicum en lente-ui. Verdeel deze kruidenmengeling over de kommen.
  8. Breng de bouillon opnieuw aan de kook en lepel voldoende bouillon in de kommen zodat het rauwe rundvlees nog kan garen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 690.49 kcal
Koolhydraten 75.85 g
waarvan suikers 7.34 g
Vet 16.1 g
waarvan verzadigd 8.27 g
Proteïnen 57.45 g
Vezels 5.58 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin