Goulashsoep

90 MIN
4 personen
Goulashsoep

Herfstweer vraagt om een heerlijke kom soep. Stevige soep, zo hebben wij het graag. Zoals deze Hongaarse nationale schotel, goulashsoep. Afwerken met een schep zure room geeft deze soep nóg meer smaak. Proeven?

Ingrediënten

  • 500 g runderstoofvlees
  • 1 aardappel
  • 1 aardappel
  • 2 wortelen
  • 2 wortelen
  • 2 rode paprika's
  • 2 rode paprika's
  • 2 uien
  • 2 uien
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 el bloem
  • 1 el bloem
  • 4 el zure room
  • 4 el zure room
  • 1½ l kalfsbouillon
  • 1½ l kalfsbouillon
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 kl paprikapoeder
  • boter
  • boter
  • peper
  • peper
  • zout
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kuis alle groenten en snij ze in blokjes. Snij het vlees in blokjes.
  2. Kuis alle groenten en snij ze in blokjes. Snij het vlees in blokjes.
  3. Verhit boter in een grote stoofpot. Kleur het vlees aan en verlaag het vuur. Voeg de ui toe en stoof aan.
  4. Verhit boter in een grote stoofpot. Kleur het vlees aan en verlaag het vuur. Voeg de ui toe en stoof aan.
  5. Voeg de paprika's en de wortelen toe en laat 5 minuten stoven. Bestrooi met paprikapoeder en bloem en roer goed om.
  6. Voeg de paprika's en de wortelen toe en laat 5 minuten stoven. Bestrooi met paprikapoeder en bloem en roer goed om.
  7. Voeg het blik tomatenblokjes en de aardappel toe en hang het kruidentuiltje mee in de pot.
  8. Voeg het blik tomatenblokjes en de aardappel toe en hang het kruidentuiltje mee in de pot.
  9. Overgiet met kalfsbouillon. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat de soep 40 minuten sudderen tot het vlees gaar is.
  10. Overgiet met kalfsbouillon. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat de soep 40 minuten sudderen tot het vlees gaar is.
  11. Serveer de soep met een schep zure room erbij.
  12. Serveer de soep met een schep zure room erbij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 431.37 kcal
Koolhydraten 24 g
waarvan suikers 12.91 g
Vet 19.47 g
waarvan verzadigd 11.21 g
Proteïnen 35.62 g
Vezels 8.11 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin