Bouillon van runderschenkel en citroengras

310 MIN
4 personen
Bouillon van runderschenkel en citroengras

Deze rijke Vietnamese bouillon wordt op smaak gebracht met runderschenkel, citroengras en gember, en dan afgewerkt met noedels en een kruidensalade.

Ingrediënten

  • 400 g ham
  • 400 g runderschenkels
  • 120 g rundvlees, in dunne plakken
  • 200 g rijstnoedels, Bun ho hue
  • 1 ui, grof gesneden
  • 1 sjalot, in ringetjes
  • 6 lente-uitjes, geplet, wit gedeelte
  • 6 stengels citroengras, geplet en gehalveerd
  • 1 stengel citroengras, fijngehakt
  • 4 cm gember, geplet
  • 3 el vissaus
  • 1 el rietsuiker
  • 1 el olie, plantaardig
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 kl paprikapoeder
  • 2 kl zeezout
  • Kruidensalade

  • 70 g sla
  • 1 lente-uitje, fijngesnipperd
  • 1 handvol aziatische basilicum
  • 1 handvol basilicum, Japan
  • 1 bosje koriander, fijngehakt
  • 1 bosje munt, fijngehakt

BEREIDING

  1. Week de rijstnoedels 2 uur in warm water. Haal uit het water en kook gaar. Giet af.
  2. Week de hammetjes en runderschenkel 5 minuten in kokend gezouten water. Giet het vlees af in een vergiet en spoel af met water.
  3. Breng 3 liter water aan de kook en voeg het vlees toe. Laat 1 uur koken op een zacht vuur en schuim regelmatig af.
  4. Leg de stengels citroengras, gember, kaneelstokjes en ui mee in het water en kook verder tot het vlees gaar is.
  5. Voeg, zodra het vlees gaar is, de stengels lente-ui toe en breng verder op smaak met vissaus, rietsuiker en zeezout. Laat 10 minuten koken.
  6. Bak ondertussen de sjalotringetjes met het fijngehakte citroengras in olie. Haal van het vuur en meng er het paprikapoeder door zodat de olie oranje wordt. Schenk bij de soep.
  7. Haal het hammetje en de runderschenkel uit de soep en snijd in flinterdunne plakjes.
  8. Verdeel de rijstnoedels over 4 soepkommen. Schik hierop de plakjes ham, runderschenkel en de rauwe plakjes rundvlees. Giet er de hete bouillon over zodat het rauwe rundvlees nog kan garen. Werk af met de kruidensalade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 727.96 kcal
Koolhydraten 66.25 g
waarvan suikers 14.7 g
Vet 25.95 g
waarvan verzadigd 10.1 g
Proteïnen 55.96 g
Vezels 4.34 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin