Pho Bo

30 MIN
4 personen
Pho Bo

Pho bo is het nationale gerecht van Vietnam. Het is een rijke noedelsoep met lapjes rundsvlees in, veel knapperige groenten en kruiden. Genieten!

Ingrediënten

  • 600 g rundvlees, in dunne plakjes
  • 150 g rijstnoedels
  • 250 g oesterzwammen
  • 100 g sojascheuten
  • 2 uien, grof gehakt
  • 3 lente-uitjes, in ringetjes
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 5 cm gember, geschild
  • 2 l runderbouillon
  • 4 kl vissaus
  • 2 el rietsuiker
  • 4 takjes koriander
  • 5 kruidnagels
  • snufje zout

BEREIDING

  1. Breng de runderbouillon aan de kook. Doe er de ui, de knoflook, de gember, de rietsuiker, de kruidnagels en een snufje zout bij. Laat enkele minuten koken.
  2. Zeef de bouillon en doe deze opnieuw in een pot. Breng aan de kook.
  3. Kook de noedels gaar in de bouillon zoals aangegeven op de verpakking. Haal ze uit de bouillon en zet even opzij.
  4. Doe dan de lente-ui, de sojascheuten, de oesterzwammen en het vlees bij de bouillon. Laat 5 minuten garen.
  5. Verdeel de noedels over 4 komen. Schenk hierover de soep en werk af met een koffielepel vissaus en een takje koriander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 507.22 kcal
Koolhydraten 50.66 g
waarvan suikers 12.99 g
Vet 15 g
waarvan verzadigd 9.29 g
Proteïnen 39.89 g
Vezels 7.36 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin