Goulashsoep

90 MIN
4 personen
Goulashsoep

Een stevigere maaltijdsoep dan deze heerlijke goulashsoep zal je niet vinden. Met rundsstoofvlees en paprika. Werk af met een flinke schep zure room.

Ingrediënten

  • 500 g runderstoofvlees, in blokjes
  • 1 aardappel, in blokjes
  • 2 wortelen, in blokjes
  • 400 g tomaten, in blokjes
  • 2 rode paprika's, in blokjes
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gepeld en geplet
  • 1 el bloem
  • 1½ l kalfsbouillon
  • 4 el zure room
  • 1 klontje boter
  • 1 bosje krulpeterselie
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 kl paprikapoeder
  • ½ kl karwijzaad
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verhit de boter in een grote stoofpot. Bak het vlees goudbruin en draai het vuur wat zachter. Voeg de ui en de knoflook toe en roerbak enkele minuten.
  2. Voeg de paprika's en de wortelen toe en laat een vijftal minuten mee stoven. Bestrooi met de paprikapoeder en het karwijzaad en roer goed om. Doe er de bloem bij en roer opnieuw.
  3. Maak een kruidentuiltje met de laurier en de peterselie. Houd wat peterselie opzij voor de garnering en hak deze fijn. Voeg de blokjes tomaat en aardappel toe en hang het kruidentuiltje mee in de pot.
  4. Overgiet de groenten met de kalfsbouillon. Kruid bij met peper en zout. Breng aan de kook en laat de soep 40 minuten sudderen tot het vlees gaar is.
  5. Verdeel de soep over de borden en schep er een lepel zure room bij. Garneer met de overgebleven peterselie en serveer goed heet.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 392.01 kcal
Koolhydraten 19.95 g
waarvan suikers 10.05 g
Vet 17.67 g
waarvan verzadigd 9.99 g
Proteïnen 36.09 g
Vezels 7.35 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin