Ricottacake met vijgen

75 MIN
6 porties
Ricottacake met vijgen

Verse vijgen zijn heerlijk zoet in de herfst. Verwerk ze eens in een ricottacake, een lekkere combinatie en makkelijk klaar te maken.

Ingrediënten

  • 15 vijgen
  • 200 g bloem
  • 1½ kl bakpoeder
  • ¼ kl bicarbonaat
  • 1 citroen, geraspt
  • 2 eieren
  • 200 g ricotta
  • 100 g tagatesse
  • 1 el honing
  • 80 ml olijfolie
  • ½ kl zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Meng in een grote kom de ricotta, de olijfolie, de tagatesse, de honing en de citroenzeste goed samen.
  3. Voeg één voor één de eieren, de gezeefde bloem, het bakpoeder, het bicarbonaat en het zout toe en meng goed. Voeg hieronder nog 5 in stukjes gesneden vijgen.
  4. Giet het beslag in een beboterde taartvorm en werk af met de rest van de in schijfjes gesneden vijgen.
  5. Bak de cake gedurende 40 minuten tot ze goudbruin is.
  6. Laat de cake 10-15 minuten afkoelen en haal ze dan uit de vorm.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 440 kcal
Koolhydraten 56.94 g
waarvan suikers 18.75 g
Vet 20.78 g
waarvan verzadigd 5.25 g
Proteïnen 10.87 g
Vezels 6.87 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin